Atletski klub Zagreb

Preminula Valentina Valjak (1988. – 2020.)

Dragi Zagrebaši,

tragično nas je napustila naša bivša dugogodišnja članica i natjecateljica VALENTINA VALJAK. Opaka podmukla bolest nije joj dala nikakve šanse, čak ni da se bori za svoj život, a Valentina je uvijek bila pravi i istinski borac.

Kao njezin prvi trener koji joj je usadio ljubav prema sportu i atletici osjećam se dužnim napisati nekoliko riječi.

Krajem devedesetih godina na treninge u OŠ Antuna Mihanovića u Dubravi, uz svog starijeg brata Marija došla je i mala simpatična bucmasta djevojčica Valentina. Od prvih treninga krasile su je neke osobine koje mi treneri izuzetno cijenimo kod sportaša: predanost, redovitost, motorička inteligencija, velika želja i natjecateljski duh. Prošla je kroz sve atletske discipline, ali najviše uspjeha u početku svoje karijere imala je u skoku u dalj. Manjak fizičkih predispozicija nadoknadila je odličnom tehnikom za taj uzrast te ju je bilo užitak gledati dok skače. U jednom trenutku prestala je aktivno trenirati i posvetila se školovanju. Valentina je i tu postigla izvrsne rezultate završivši težak i zahtjevan fakultet, gdje se kasnije zaposlila kao asistentica. Ljubav prema sportu ipak je bila jaca te se ponovno vraća atletici u rekreativnu grupu našeg kluba, gdje smo se ponovno zbližili i ugodno družili. Natjecateljski duh koji je imala ipak joj nije dao mira, tako da je u jednom trenutku odlučila ponovno krenuti u natjecateljske treninge – ovaj put u pitanju je bilo trčanje na duge pruge. U vrlo kratkom vremenu vidjelo se da je kao stvorena za te discipline – niska, lagana i racionalnog stila trčanja vrlo brzo je napredovala. Uz svoj redoviti posao trenirala je koliko god je mogla, predano i srčano, te je bila primjer mnogim drugim sportašima u mojoj grupi svojim pristupom treninzima i natjecanjima. Godine 2016 postiže i svoj najveći uspjeh osvojivši treće mjesto na seniorskom državnom prvenstvu na 10.000 m. Kasnije se prebacila na cestovne trke i uživala u tome. Na svojoj je zadnjoj utrci – Plitvičkom polumaratonu – pobijedila.

Nažalost, Valentina, ovu utrku nisi mogla dobiti. Uvijek ću pamtiti naše zajedničke sportske trenutke, tvoj blagi pogled i iskreni osmijeh. Ostat ćeš svima nama Zagrebašima zauvijek u sjećanju.

Tvoj trener Igor

 

Posljednji ispraćaj drage Valentine bit će u srijedu 2. prosinca 2020. u 14:30 sati na mjesnom groblju općine Breznički Hum.

KLUPSKE OBAVIJESTI, OSTALO Comments Off on Preminula Valentina Valjak (1988. – 2020.)


komentiranje je zabranjeno.