Mateo Parlov i Valentina Jurić – dojmovi nakon Slovenske Bistrice
Mateo Parlov i Valentina Jurić – dojmovi nakon Slovenske Bistrice

Mateo Parlov i Valentina Jurić – dojmovi nakon Slovenske Bistrice

Mateo Parlov i Valentina Jurić postigli su osobne rekorde na 400 m prepone u subotu 27. svibnja na mitingu u Slovenskoj Bistrici, pritom osiguravši nastup na Europskom mlađeseniorskom prvenstvu, koje će se od 13. do 16. srpnja održati u Bydgoszczu. Tim smo ih povodom upitali za dojmove.

Mateo:

Odradili smo super pripreme, znali smo da smo dobri i to se samo trebalo pretvoriti u trku. Nisam jako zadovoljan svojom utrkom jer sam se prvu polovicu utrke “kočio” kako bih sigurno prešao prepone. (Nije bilo tako – hahaha!) A na drugoj polovici utrke, kada sam bio u naletu i hvatao dva konkurenta ispred sebe, zapeo sam za predzadnju preponu i izgubio svu brzinu i morao kretati iz nule. Usprkos svemu tome, istrčao sam osobni rekord za 30 stotinki i potvrdio normu za Europsko prvenstvo, što mi je bila i želja da ostvarim na toj trci. Ali ipak, nakon svega što mi se dogodilo, vidim da imam još puno mjesta za poboljšanje tog rezultata, tako da s nestrpljenjem čekam sljedeću utrku.

Valentina:

Iznenadila sam samu sebe. Znala sam da sam spremna za dobar rezultat, no nisam očekivala da ću istrčati već prvu utrku ispod minute. U svakom slučaju, drago mi je što je tako počela sezona.