Categories
ATLETSKA ŠKOLA KLUPSKE OBAVIJESTI OSTALO

Otvoreni su jesenski upisi u atletsku školu

Otvoreni su jesenski upisi u atletsku školu Atletskog kluba Zagreb! 🙂🙂 Naša atletska škola godinama proizvodi vrhunske atletičare, ali, još bitnije, potiče djecu na razvoj u zdrave i kvalitetne mlade ljude. Upišite svoje dijete u klub najbržih hrvatskih atletičara (aktualni hrvatski rekorderi na 100 m Andrea Ivančević i Dario Horvat). Svestran razvoj kroz višebojski pristup radu (hrvatski rekorderi u višeboju Trpimir Široki i Lucija Cvitanović). Od atletske škole do Olimpijskih igara slogan je našeg kluba (olimpijke Andrea Ivančević i Nikolina Horvat). 💪🏆🇭🇷 Atletska škola organizirana je prema uzrastima i razredima. Vodimo brigu o svakom djetetu te postoje natjecateljske i rekreativne grupe. Preko zime osiguran je grijani prostor za trenažni proces. Treninzi se održavaju na SRC Svetice u večernjim terminima pod stručnim vodstvom naših obrazovanih trenera. Za sve informacije nazovite na kontakt telefon 098-749576. Nestrpljivo Vas očekujemo! 🙂

Categories
ATLETSKA ŠKOLA KLUPSKE OBAVIJESTI OSTALO

Kreću upisi u klupsku Atletsku školu

Atletski klub Zagreb upisuje nove polaznike u svoju atletsku školu pod sloganom „Od atletske škole do Olimpijskih igara.“ Sandra Perković, Ana Šimić, Nikolina Horvat, Ivana Lončarek, Dario Horvat najpoznatija su imena koja su prošla put od atletske škole do vrhunskih seniorskih rezultata dugoročnim i strpljivim radom naših stručnih voditelja i trenera. Osim natjecateljskog programa, u klupskoj atletskoj školi vodimo brigu i o rekreativnom sportskom programu djece, kao i programu djece s posebnim potrebama.

 

Kontakti:

  • Atletski vrtić (3 – 6 god.), Početna atletska škola 1 (1. i 2. razredi OŠ) – trenerica Kristina Dudek098-9739118
  • Početna atletska škola 2 (3. i 4. razred OŠ), Centralna atletska škola (5. – 8. razred OŠ) – trener Igor Čordaš, prof. – 098-749576

 

Treninzi se održavaju na SRC Svetice u večernjim satima pod svjetlom reflektora. Za hladnog vremena na raspolaganju nam je zatvoreni prostor na bazenu BK Svetice te odgovarajuća školska dvorana u neposrednoj blizini objekta.

 

Categories
KLUPSKE OBAVIJESTI OSTALO

Atletska rekreativna grupa – početak treninga

Atletska rekreativna grupa Atletskog kluba Zagreb kreće s radom u terminima utorkom, srijedom i četvrtkom od 18:30 do 19:30, probni treninzi održat će se 30. i 31. ožujka, upisi su od 1. travnja. Voditelj programa – Staša Vrhovec

Categories
KLUPSKE OBAVIJESTI OSTALO

Preminula Valentina Valjak (1988. – 2020.)

Dragi Zagrebaši,

tragično nas je napustila naša bivša dugogodišnja članica i natjecateljica VALENTINA VALJAK. Opaka podmukla bolest nije joj dala nikakve šanse, čak ni da se bori za svoj život, a Valentina je uvijek bila pravi i istinski borac.

Kao njezin prvi trener koji joj je usadio ljubav prema sportu i atletici osjećam se dužnim napisati nekoliko riječi.

Krajem devedesetih godina na treninge u OŠ Antuna Mihanovića u Dubravi, uz svog starijeg brata Marija došla je i mala simpatična bucmasta djevojčica Valentina. Od prvih treninga krasile su je neke osobine koje mi treneri izuzetno cijenimo kod sportaša: predanost, redovitost, motorička inteligencija, velika želja i natjecateljski duh. Prošla je kroz sve atletske discipline, ali najviše uspjeha u početku svoje karijere imala je u skoku u dalj. Manjak fizičkih predispozicija nadoknadila je odličnom tehnikom za taj uzrast te ju je bilo užitak gledati dok skače. U jednom trenutku prestala je aktivno trenirati i posvetila se školovanju. Valentina je i tu postigla izvrsne rezultate završivši težak i zahtjevan fakultet, gdje se kasnije zaposlila kao asistentica. Ljubav prema sportu ipak je bila jaca te se ponovno vraća atletici u rekreativnu grupu našeg kluba, gdje smo se ponovno zbližili i ugodno družili. Natjecateljski duh koji je imala ipak joj nije dao mira, tako da je u jednom trenutku odlučila ponovno krenuti u natjecateljske treninge – ovaj put u pitanju je bilo trčanje na duge pruge. U vrlo kratkom vremenu vidjelo se da je kao stvorena za te discipline – niska, lagana i racionalnog stila trčanja vrlo brzo je napredovala. Uz svoj redoviti posao trenirala je koliko god je mogla, predano i srčano, te je bila primjer mnogim drugim sportašima u mojoj grupi svojim pristupom treninzima i natjecanjima. Godine 2016 postiže i svoj najveći uspjeh osvojivši treće mjesto na seniorskom državnom prvenstvu na 10.000 m. Kasnije se prebacila na cestovne trke i uživala u tome. Na svojoj je zadnjoj utrci – Plitvičkom polumaratonu – pobijedila.

Nažalost, Valentina, ovu utrku nisi mogla dobiti. Uvijek ću pamtiti naše zajedničke sportske trenutke, tvoj blagi pogled i iskreni osmijeh. Ostat ćeš svima nama Zagrebašima zauvijek u sjećanju.

Tvoj trener Igor

 

Posljednji ispraćaj drage Valentine bit će u srijedu 2. prosinca 2020. u 14:30 sati na mjesnom groblju općine Breznički Hum.

Categories
KLUPSKE OBAVIJESTI OSTALO

Otkazivanje svih treninga

Na temelju naputka Stožera civilne zaštite Grada Zagreba u vezi sa suzbijanjem širenja koronavirusa, otkazuju se sve sportske aktivnosti i treninzi članova kluba do smirivanja situacije, o čemu ćete biti pravodobno obaviješteni.

Categories
KLUPSKE OBAVIJESTI OSTALO

Proglašenje najboljih u 2019. godini – najava

Proglašenje najboljih atletičara i atletičarki kluba u 2019. godini održat će se u četvrtak 23. siječnja 2020. u 19 sati u prostorijama Mjesnog odbora Peščenica, Njegoševa 10.

Categories
ATLETSKA ŠKOLA KLUPSKE OBAVIJESTI NATJECANJA OSTALO

Jesenski kros Atletske škole – odgoda

Jesenski kros Atletske škole našega kluba, koji se trebao održati u subotu 16. studenog, zbog izglednih je vremenskih neprilika odgođen te će se održati u subotu 23. studenog u isto vrijeme (dolazak u 11:00, start prve utrke u 11:30).

Categories
KLUPSKE OBAVIJESTI OSTALO REZULTATI

Godišnje tablice rezultata po IAAF tablicama

Natjecateljska sezona bliži se svome kraju te je pravo vrijeme da objavimo godišnje tablice rezultata atletičara i atletičarki AK Zagreb po IAAF bodovnim tablicama u 2019. godini:

Categories
KLUPSKE OBAVIJESTI OSTALO

Škola trčanja za odrasle

Punoljetni ste i želite početi trčati ili poboljšati svoje trkačke rezultate? Upišite se u Školu trčanja za odrasle Atletskog kluba Zagreb, koju vodi trenerica Marija Vrajić, hrvatska olimpijka o kojoj ste vjerojatno već puno čuli.

POŽURITE SE jer prvih petero prijavljenih dobiva besplatnu mjesečnu članarinu prvi mjesec treniranja, a svima su osigurane svlačionice.

Lokacija treninga: SRC Svetice, Park Maksimir.

Termini treninga: Tri puta tjedno u jutarnjem/poslijepodnevnom terminu ovisno o dogovoru.

Informacije:

Categories
KLUPSKE OBAVIJESTI OSTALO

Proglašenje najboljih atletičara kluba u 2018. godini – poziv

Pozivamo sve članove i prijatelje kluba da prisustvuju proglašenju najboljih atletičara našega kluba u 2018. godini, koje će se održati u petak 7. prosinca u 20 sati u prostorijama Društvenog doma Peščenica, Njegoševa 10/1, Zagreb.