Categories
OSTALO

❗Proljetni kros atletske škole 2023❗

S prvim danima proljeća stigao je i Proljetni kros Atletske škole Zagreb

Piše: Ivan Vojnović

Najbrže kadetkinje i Nina Vuković (slijeva) / AK Zagreb

Kros trčanje uglavnom slovi za poprilično surovu disciplinu budući da trkači trče relativno dugu dionicu na kombinaciji trave, šljunka, prepreka, uzbrdica i nizbrdica. No za mlade sportaše Atletskog kluba Zagreb ovakva natjecanja prvenstveno su poučno-odgojno i zabavno iskustvo zahvaljujući njihovom postepenom razvoju kroz Atletsku školu pod stručnim vodstvom klupskih trenera.

U nedjeljno prijepodne na Sportsko-rekreacijskom centru Svetice Atletski klub Zagreb okupio je svoje mlade sportaše, polaznike atletskih škola, na Proljetni kros, još jedno u redovitom
kontinuitetu natjecanja u organizaciji kluba. Na prilagođenoj kros stazi natjecatelji od 5 do 15 godina natjecali su se u utrkama od 400 do 1000 metara skladno svojem uzrastu.

U prirodi djece je da se vole nadmetati

Na važnost redovitog organiziranja ovakvih natjecanja ukazao je trenerski stručnjak Igor Čordaš – „U prirodi djece je da se vole nadmetati i natjecati. Organizacijom prilagođenih natjecanja za djecu potičemo njihov natjecateljski duh, ali i pripremamo ih za veće izazove koji ih čekaju na većim natjecanjima, ali i u životu.“

Tako su se mlađe cicibanke i cicibani natjecali na 400 metara, starije cicibanke i cicibani na 600 metara, a limačice i limači na 800 metara. Natjecatelji nešto starijih kategorija koji se već
polako počinju isticati i na većim natjecanjima testirali su svoje sposobnosti na 1000 metara. U uzrastu mlađih kadetkinja (2010./2011.) pobjedom se istakla Sara Barišić, a kod mlađih
kadeta to je bio državni rekorder u višeboju Nikki Allegretti. Kod kadetkinja (2008./2009.) pobjedu je odnijela izvrsna Sara Horvat, a u istom uzrastu kod muških pobijedio je Fran Vujčić.

Najuspješnijim natjecateljima medalje i diplome podijelila je Nina Vuković, mlađa seniorka kluba i prvakinja Mediterana na 800 metara – „Prelijepo mi je vidjeti uzbuđenje na dodjeli nagrada, a pogotovo kod onih najmlađih“ – podijelila je.

Odličan dojam natjecanja

Natjecanje je proteklo u najboljem redu i raspoloženju. „Vidjeli smo puno dobrih trka i rezultata – od najmlađih koji se tek upoznaju s atletikom do starijih koji polako počinju ostavljati svoj utisak u našem sportu“ – zadovoljno je istaknuo glavni trener Atletske škole Mateo Parlov.

 

Od 1. do 8. travnja atletičari Centralne atletske škole nalaze se u Atletskom kampu u Makarskoj. Očekujte puno uzbudljivih doživljaja! Pratite nas na društvenim mrežama kluba!

 

Categories
OSTALO

Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske za mlađe kategorije 2023.

🥳 Tri medalje naših mladih uzdanica na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske za mlađe kategorije! 👏
🥇Nika Pekez | kladivo 53,07m PB!
🥈Ivana Vojnović | kugla 13,31m
🥉Ivana Vojnović | disk 36,06m
Categories
OSTALO

Klupsko natjecanje atletskih škola i vrtića u dvorani 2023.

📸 Pogledajte utiske s današnjeg klupskog prvenstva na Velesajmu! 🏃‍♀️🏃
▶️ Polaznici naših atletskih škola i atletskog vrtića imali su danas priliku testirati svoje sposobnosti i pokazati svoj natjecateljski duh. Veliki broj naših mladih sportaša natjecao se u nizu trkačkih, skakačkih i bacačkih disciplina. Podijelili su među sobom medalje i diplome klupskog prvenstva, postigli odlične rezultate, naučili se novom sportskom iskustvu i, naposljetku, odlično se zabavili! ⚡🥳
👏 Čestitamo i ponosni smo na sve naše natjecatelje te se radujemo skorašnjim redovitim natjecanjima na otvorenom!! 🌞😁
 
Categories
OSTALO

Zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske za starije kategorije 2023.

⚡🚀 Četiri nastupa =》četiri medalje naših predstavnika na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske za starije kategorije 🥳
🥇 Lucija Cvitanović pobijedila je u bacanju koplja za seniorke s rezultatom 52,81 m
🥇 Frida Arapović pobijedila je u bacanju diska za juniorke s rezultatom 40,03 m
🥈 Luka Šorman bio je drugi u bacanju kugle za seniore s rezultatom 13,97 m
🥉 Matija Lončarek bio je treći u bacanju kladiva s rezultatom 47,46 m
Categories
OSTALO

Prvenstvo Hrvatske u višebojima u dvorani 2023.

📷👀 Pogledajte izvrsne fotografije s Prvenstva Hrvatske u višebojima! 🏃🏽‍♂️🤸🏼‍♀️💥
🔎📃 Kratki zaključak: s dva zlata i jednim srebrom naš klub nalazi se na drugom mjestu u tablici osvajača medalja! 🥇🥇🥈
⏩⏩ Da ponovimo, za mlađe kadete srebrni je bio Roko Juraga, a zlatni Nikki Allegretti s novim državnim rekordom! Zvonimir Tirić dokazao se osvojenim zlatom za seniore, a ostali natjecatelji i natjecateljice postigli su brojne osobne rekorde koje nije lako pobrojati! 📈🔝
Categories
OSTALO

Prvenstvo Hrvatske u dvorani za seniore i seniorke 2023.

🏃‍♀️ 🏃 Na Prvenstvu Hrvatske za seniorke i seniore u atletskoj dvorani na Zagrebačkom Velesajmu ovoga vikenda atletičari našeg kluba osvojili su 11 medalja – tri zlatne 🥇, tri srebrne 🥈 i 5 brončanih 🥉 – čime dijelimo drugo mjesto s AK Agram u tablici osvajača medalja!
Postignuto je deset osobnih rekorda i jedan rekord Prvenstava Hrvatske! ⏱🔝😎
Čestitke svim natjecateljima! 🤝👏
Idemo još jače u pripreme za vanjsku sezonu! 🦁
https://www.facebook.com/akzagreb/posts/858658298636745
Categories
OSTALO

Otvoreno dvoransko prvenstvo Zagreba

Na prvenstvu Zagreba ovu subotu 04.02.23., Zagrebaši su ostvarili nekoliko zapaženih rezultata.  LUKAS CIK pobijedio je na 60m prepone sa 8.08 i tako se približio svom i klupskom rekordu, Lukas je ranije pobijedio i na 50m prepone. Prvo mjesto na 1500m osvojio je u solo utrci sa odličnim rezultatom 3:53,89 i IVAN VOJNOVIĆ.
Štafeta 4*400 žene (Larva, Švenda, Dudek i Sever) bila je druga sa dobrim rezultatom 3:56,24, dok je mlađe juniorska štafeta (sestre Polić, Vuković Ema i Martinec) osvojila treće mjesto.
KRISTINA DUDEK je na 800m zauzela drugo mjesto. NATALIJA ŠVENDA je srebru u štafeti dodala broncu na 50m prepone i 5mj na 400m sa 56.98. IVANA VOJNOVIĆ u bacanju kugle zauzela je treće mjesto. Za kraj peto mjesto u finalu na 60m sa vrlo dobrim rezultatom 7.66 osvojila je MARGARETA RISEK.
Uspješan nastup i čestitke svima.🙂👌👏

 
 
Categories
OSTALO

Dvoransko prvenstvo Hrvatske u stafetama, Medunarodni miting Linz

Na dvoranskom štafetnom Prvenstvu Hrvatske koje je održano prvog dana veljače nastupili su naši Zagrebaši. Najviše uspjeha imala je štafeta 4*400m mješovito u sastavu CIK LUKAS – ŠVENDA NATALIJA – MARTINEC TENA – PARLOV MATEO koja je osvojila drugo mjesto  i srebrnu medalju
Blizu medalje bila je i ženska štafeta 4*200m koja je osvojila četvrto mjesto (Martinec Tena – Polić Tina – Vuković Ema i Larva Mirna), dok su u istoj štafeti muški osvojili peto mjesto (Cik Lukas – Dražetić Anđelko – Tirić Zvonimir – Parlov Mateo).

Istog dana troje naših sportaša nastupilo je odlično na međunarodnom mitingu u Linzu.
Ponovo je izvrsna bila NINA VUKOVIĆ koja je pobijedila u utrci na 800m sa sjajnih 2:05,37.                                       Četvrti je bio IVAN VOJNOVIĆ u istoj disciplini sa vrlo dobrih 1:53,61, dok je KRISTINA DUDEK također na 800m bila šesta sa svojim dvoranskim osobnim rekordom 2:10,26.      
Bravo ekipa. 

Categories
OSTALO

Prvenstvo Hrvatske za starije juniore

U subotu 28.01.23. održalo se Prvenstvo Hrvatske za starije juniore.

Naši atletičari nisu osvojili medalje, ali su bili blizu.
Četvrta mjesta osvojili su IVANA VOJNOVIĆ (bacanje kugle), AZRA CINAC (skok u vis), ŽENSKA ŠTAFETA 4*400 (Martinec Tena, Vuković Ema, Sever Lucija i Polić Tina). Peto mjesto osvojila je TENA MARTINEC u utrci na 400m.
Danas 29.01 nekoliko naših sportaša nastupilo je na mitingu u Rijeci. Izdvojimo vrijedne osobne rekorde na 60m i 60m prepone NATALIJA ŠVENDA (7.64 i 8.57). Također osobni rekord na 60m prepone istrčala je naša legendarna NIKA ŽUPA (8.66). 

Categories
OSTALO

Troboj reprezentacija Beograd

Odlični rezultati naših reprezentativaca na troboju reprezentacija u Beogradu 25.01!!!

LUKAS CIK osvojio je drugo mjesto na 60m prepone i četvrto u troskoku sa osobnim rekordom 14.67.     

NINA VUKOVIĆ također je bila druga na 800m sa izvrsnim rezultatom i osobnim rekordom.                                                                                                                                                                                                                                                          Njezin rezultat 2:05,12 trenutačno je drugi rezultat u Europi za mlađe seniorke.

Treće mjesto u bacanju kugle osvojio je LUKA ŠORMAN, a četvrto IVAN VOJNOVIĆ na 1500m također sa osobnim rekordom 3:53,39. Kapetanica ženske reprezentacije KRISTINA DUDEK osvojila je peto mjesto u utrci na 800m.