Uzbudljivi radni vikend na stadionu Mladosti
Uzbudljivi radni vikend na stadionu Mladosti

Uzbudljivi radni vikend na stadionu Mladosti

Čak dva natjecanja događala su se oba dana vikenda na zagrebačkoj Mladosti. U prijepodnevnom terminu nastupali su kadeti i kadetkinje na Ekipnom prvenstvu i Kupu Hrvatske, a kasno popodne snage su odmjeravali mlađi seniori i mlađe seniorke na svom Pojedinačnom prvenstvu

Lukas Cik | Phocus Studio

Mlađe seniorke i mlađi seniori ubrali su čak devet medalja. Ekipu su predvodili Nina Vuković s jedinom zlatnom medaljom i Lukas Cik s čak tri srebra. 

Nina je u sporoj utrci bez prave konkurencije na 800 metara pobijedila s 2:09,19. Lukas je na 110m prepone završio iza Roka Farkaša s 14.22, a na dalju i troskoku postigao je najbolje ovosezonske rezultate – skočio je 7,31, odnosno 14,49, i zaokružio priču s tri srebra. 

U napetoj utrci na 800 metara s drugim najbržim rezultatom karijere – 1:51,39 – drugi je završio Ivan Vojnović iza Karlovčana Andreja Belčića.  Preostale dvije srebrne medalje osvojili su Zvonimir Tirić na koplju s 58,29 i štafeta mlađih seniorki na 4×400m. Tina Polić, Nina Vuković, Tena Martinec i Natalija Švenda zajedno su istrčale štafetu u vremenu 3:50,66. 

Broncu na 400 metara s 57,62 uzela je juniorka Tena Martinec, a na istoj duljini, no s preponama, treći je bio Franko Novokmet s 57,33. 

Kadeti i kadetkinje na Ekipnom prvenstvu i Kupu Hrvatske pokazali su da su dobra i složna ekipa koju dobri rezultati tek čekaju u starijim kategorijama. Kadeti su ekipno završili šesti, a kadetkinje osme. Prema bodovanju na Kupu Hrvatske kadeti su ostvarili osmo mjesto, kadetkinje dvanaesto, a ukupno osmo mjesto.

Rezultati Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za ml. seniore/ke

Rezultati Ekipnog prvenstva i Kupa Hrvatske za kadete/kinje