Zagreb, Mladost, Dinamo i Agram podijelili pehare PODRAVKA Kupa Hrvatske
Zagreb, Mladost, Dinamo i Agram podijelili pehare PODRAVKA Kupa Hrvatske

Zagreb, Mladost, Dinamo i Agram podijelili pehare PODRAVKA Kupa Hrvatske

S PODRAVKA Kupom Hrvatske većina atletičara završila je svoju sezonu, a klubovi posljednji put ove godine odmjerili snage. 

Za razliku od prvog dana, kiša je ipak uglavnom poštedjela natjecatelje drugog dana, no niska temperatura i jak vjetar nažalost nisu izostali. 

Premoć su pokazali zagrebački klubovi podigavši sve pehare PODRAVKA Kupa Hrvatske u sve tri kategorije. Atletski klub Zagreb ukupno je bio treći, iza prvog Agrama i drugog Dinamo-Zrinjevca

Ekipa Atletskog kluba Zagreb | Renato Branđolica

Žene su za Atletski klub Zagreb podigle pehar za treće mjesto, dok su pobijedile seniorke Dinamo-Zrinjevca ispred seniorki Agrama. Muškarci Atletskog kluba Zagreb završili su četvrti za malo iza trećeplasirane Mladosti, a pobijedili su seniori Agrama ispred seniora Dinamo-Zrinjevca. 

Od pojedinačnih rezultata koji su donijeli mnogo bodova klubu svakako valja istaknuti Lukasa Cika koji je, pazite, pobijedio na 110m prepone, pobijedio na troskoku, bio drugi na dalju, četvrti na 200 metara i šesti na koplju, a istrčao je i posljednju izmjenu u četvrtoplasiranoj štafeti 4×100 metara. Od muških pojedinačnih plasmana valja još spomenuti Darija Prekla koji je pobijedio na skoku s motkom i bio četvrti na njemu neuobičajenoj disciplini – skoku u dalj – te Ivana Vojnovića – bio je drugi na 800 metara i treći na 1500 metara te je istrčao izvrsnu izmjenu u trećeplasiranoj štafeti na 4×400 metara. 

Od ženskih pojedinačnih plasmana valja istaknuti izvrsnu Luciju Cvitanović pobjednicu u bacanju koplja i četvrtu u bacanju kugle. Nina Vuković iznenadila je sprinterke na 200 metara i pobijedila s osobnim rekordom 24,95 i tako donijela maksimalan broj bodova. Spomenimo još da su obje štafete Atletskog kluba Zagreb završile druge i treće na 4×400 metara dok su na 4×100 djevojke završile treće. 

Proglašenje | Renato Branđolica

Sezona je za većinu završila, sada valja odmoriti i dobro se pripremiti za dvoransku sezonu koja dolazi u prvom mjesecu. Atletski klub Zagreb kao organizator PODRAVKA Kupa Hrvatske zadovoljan je odrađenim natjecanjem unatoč lošim vremenskim uvjetima i izražava nadu za još boljim i uspješnijim natjecanjima sljedeće godine.