Od Španjolske do Cipra, od Francuske do Južne Afrike: naši sportaši na pripremama 
Od Španjolske do Cipra, od Francuske do Južne Afrike: naši sportaši na pripremama 

Od Španjolske do Cipra, od Francuske do Južne Afrike: naši sportaši na pripremama 

U potrazi za što boljim uvjetima treninga, za mjestom gdje se može posvetiti gotovo samo treniranju, naši sportaši prošli su i prolaze mnoge zanimljive i tople krajeve ovog proljeća. 

Prve koje su ušle u avion za pripreme početkom ožujka bile su preponašice Natalija Švenda i Klara Kudrić Smerke s trenerom Sinišom Cikom. Trenirali su u južnom i toplom dijelu Španjolske, andaluzijskom gradu Malagi, gradu bogate kulture i rodnom gradu Pabla Picassa. 

Naša najbolja atletičarka Nina Vuković i trener Igor Čordaš udružili su se s međunarodnim timom atletičara pod pokroviteljstvom Nikea i pod vodstvom uspješnog trenera Tomasza Lewandowskog, trenera nizozemske reprezentacije i mnogih uspješnih srednjeprugaša i dugoprugaša. Tim je proveo nekoliko tjedana u Potchefstroomu, sveučilišnom i sportskom gradu blizu Johannesburga u Južnoj Africi. Nina se po povratku iz Južne Afrike zaputila na dvotjedne pripreme u Makarsku, a po povratku putuje s Nike timom na pripreme u Francusku. Intenzivan je to ritam za najbolju hrvatsku 800-metrašicu koja se nada da će takav režim uroditi dobrim rezultatima i plasmanom na Europsko prvenstvo u Rimu. 

Nina Vuković i dio ekipe iz Južne Afrike | Foto: AK Zagreb

Atletičari trenera Hrvoja Cika vratili su se na staro i dobro poznato mjesto za pripreme, turistički grad Paphos na Cipru. Bogati sadržaj lokacije i dobra klima nagnali su trenera i atletičare Darija Prekla, Lukasa Cika, Zvonimira Tirića i Margaretu Risek da i ove godine posjete Paphos. 

Ekipa s Cipra | Foto: AK Zagreb

Od 1. do 7. travnja nekoliko naših atletičara sudjelovalo je na pripremama hrvatske reprezentacije u Makarskoj. Bacačice Ivana Vojnović i Zara Veltruski te njihov trener Dubravko Brdovčak, već spomenuta Nina Vuković, Ivan Vojnović, Tena Martinec i Tina Polić te njihov trener Igor Čordaš, Lukas Cik i njegov trener Hrvoj Cik, su reprezentativci i treneri koji su proveli tjedan reprezentativnih priprema u Makarskoj. 

Reprezentativci na pripremama u Makarskoj | Foto: AK Zagreb

Trener Igor, Tena Martinec, Tina Polić i Nina Vuković produžili su svoj boravak u Makarskoj nakon reprezentativnih priprema, a tada su im se priključile gotovo sve ostale atletičarke iz Igorove grupe. 

Mlađe snage našeg kluba, atletičari atletske škole s trenerima Mateom Parlovom, Sandrom Šarić i Darijem Preklom odradili su svoj atletski kamp od 23. do 28. ožujka na tradicionalnoj i popularnoj lokaciji, Makarskoj. Iako su jako dobro trenirali, uz to su se i jako dobro zabavljali.

Atletska škola u Makarskoj | Foto: AK Zagreb